неделя, 14 октомври 2012 г.

Полицаи в нарушение – масово карат колите си без застраховка „Гражданска отговорност”

Служители на органите на реда масово карат личните си коли без сключена застраховка „Гражданска отговорност”, винетка и дори без талон за преминат технически преглед на моторното, превозно средство.

Ако бъдат спрени полицаите разчитат предимно на служебните си карти и стикера „Национална полиция”, който лепят на предното стъкло на автомобила. Порочната практика е разкрита след като за последните няколко месеца в дирекция „Национална полиция” са зачестили жалбите на граждани, че служители на МВР управляват личните си автомобили без задължителната гражданска застраховка.

Директорът на Главна дирекция „Национална полиция” Ангел Антонов е разпоредил да бъдат извършени вътрешни проверки на личните автомобили на служителите до 28 септември 2012 г. Проверката ще бъде проведена лично от директорите на областните дирекции. „Тази практика уронва престижа на МВР и ще бъдат наложени дисциплинарни и административни наказания на нарушителите”, споделя още главен комисар Антонов.

Припомняме Ви, че липсата на застраховка „Гражданска отговорност” е тежко нарушение, което се наказва с глоба от 400 до 600 лв. и дори временно спиране на колата от движение. Тежки санкции се налагат и на автомобили, които не са минали задължителния технически преглед и се движат по междуградски път без наличието на винетен стикер.

Източник: 1. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1522074