вторник, 23 октомври 2012 г.

Факт са първите три стационарни камери, следящи за Гражданска и преглед

Монтирани са три стационарни камери, които засичат дали шофьорите, преминали през обсега им, имат сключена задължителната застраховка „ Гражданска отговорност” и технически преглед. Местоположението им е на изхода на град София към магистрала „Тракия”. Освен за сключена застраховка „Гражданска отговорност” камерите засичат и скоростта на минаващите автомобили. Според информация на КАТ новите камери следят за всички нарушители, които шофират с повече от 10 километра над разрешеното.

От Отдел "Пътна Полиция" при СДВР споделят, че според техните очаквания стойността на камерите ще се изплати напълно в много кратки срокове. В бъдеще се предвижда изцяло премахване на караулката на изхода на София в посока магистрала „ Тракия”, като според служителите на реда така ще се елиминира напълно субективния фактор и възможността за корупция.

Тества се връзката на камерите с базата данни, която сравнява дали заснет регистрационен номер на МПС има сключена полица по застраховка „ Гражданска отговорност”. Първото и най-важно нещо, на което се надяват от КАТ е хората да спазват закона и да имат сключени застраховки, защото тогава никой няма да ги притеснява.